Veslanje brez milosti

V torek nas je prebudila gasilska sirena ob 7.30. Zatem je sledila osebna higiena ter jutranja telovadba, ki je trajala od 7.50 naprej okoli 10 minut ter zajtrk. Kasneje je sledil pregled šotorov ter igre za mnogoboje. 1. igra se je imenovala žogica z vedro.

Pri tej igri so tekmovali vsi tekmovalci postavljeni v krogu ter ciljali vedro, ki pa ga je držal ter lovil en tekmovalec, 2. igra pa se je imenovala zid z gobicami in se je odvijala na igrišču za odbojko/košarko. Tam je bila na mrezo postavljena črna plahta, da se ni vidilo skozi. Tekmovalci so imeli zarisano polje ter morali metati gobice napolnjene z vodo čez odbojkarsko mrežo/zid prazne gobice pa metali nazaj, da so jih zopet napolnili z vodo. Po napronih igrah je sledilo težko pričakovano kosilo ter sladoled.

Po kosilu smo imeli malo časa za počitek in že so sledile interesne dejavnosti, ki smo lahko zbirali med novinarstvom, športom, družabnimi igrami, ustvarjalno delavnico in pogovorno delavnico.

Ko smo končali z dejavnostimi so šli PGD Podutik-Glince in PGD Stožice na kanu, ostali so se pa počasi odpravili na plažo ob jezeru. Tam je sledilo kopanje, popoldanska malica ter še ena igra mnogoboja pri kateri smo z kanujem čim hitreje morali opraviti pot okoli boje, ki je plavala na vodi ter kanu parkirati.

Po končani igri smo se še enkrat vrgli v vodo ter pospravili kanuje. Sledila je večerja ter večerni dogodek prirejen po oddaji znan obraz ima svoj glas, kjer so tekmovalci po skupinah tekmovali v petju in plesu nekateri pa so še pripravili “kostume”, tekmovalci pa so bili ocenjeni s strani žirije.  na koncu je sledilo še varovanje ognja, ki ga je izvajalo dezurno društvo PGD Tomačevo-Jarše.

Galerija fotografij

Image
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana