Vsega lepega je enkrat konec

Pa smo prišli do konca Poletne gasilske šole v Bohinju. Zagotovo bo to še ena čudovita izkušnja, ki bo ostala v spominu še kar nekaj časa…

Če povzamem na kratko, se je Poletne šole v Bohinju, ki je trajala od sobote, 24. junija do sobote, 1. julija 2017 v Gozdni šoli Zveze tabornikov Slovenije, udeležilo 8 društev (Barje, Podutik – Glince, Nadgorica, Lipoglav, Tomačevo – Jarše, Vižmarje Brod, Vič in Stožice), skupaj okoli 80 udeležencev.

Čez teden so se udeleženci razdelili na 8 skupin, ki so med seboj pomerile v različnih igrah mnogoboja. Vse od vlečenja vrvi in veslanja do minskega polja in proge preživetja, ter še mnoge druge (ne pozabite, da si utrinke vseh aktivnosti lahko pogledate levo v galeriji). Poleg vseh iger smo imeli še druge aktivnosti. En dan smo imeli krajši pohod okoli Bohinjskega jezera, enkrat kino “pod zvezdami”, se preizkusili v supanju, gledali predstavitev tabornikov, veslanje s kanuji, kolesarjenje in še več.

Vreme nam je na taboru tudi malo ponagajalo. Poleg sončnih dni smo imeli kar nekaj deževnih, vendar nam to ni pokvarilo dobrega vzdušja.

Ves čas na taboru smo morali skrbeti za red in čistočo tabora, zato smo bili po društvih razdeljeni na dežurstva (od jutranjega zbora do jutranjega zbora naslednji dan). Vsi “stanovalci” v šotorih, so morali vsako jutro pospraviti šotore, saj so vsi šotori bili ocenjeni z oceno od 1 do 5.  Najbolj pridni, ki so imeli šotore pospravljene in ocenjene z oceno 5 ves čas, so bili na koncu nagrajeni. Vsak večer je dežurno društvo pripravilo ogenj, ki so ga skupaj s taborom čuvalo celo noč.

Zadnji dan smo pripravili progo preživetja, ki je bila zaključna igra mnogoboja. Kljub temu, da proga ni bila enostavna, so jo vsi uspešno “preživeli” :). 

Na zaključni večer smo pripravili čisto pravo gasilsko veselico! Ni manjkalo dobre hrane in pijače, glasbe (DJ Uroš) in srečelova. 

Skupinski sliki udeležencev PGŠ Bohinj 2017

Tako, nekaj na kratko o letošnji PGŠ v Bohinju. Upam, da smo vsi domov odšli z nasmeški na obrazu, z novimi prijateljstvi in prelepimi spomini, ki smo jih skupaj doživeli v teh sedmih dneh tabora v Bohinju. Lepo bodite!

Galerija fotografij

Image
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana