Poletna gasilska šola

28 junij 2023, 23: 09

DAN ZA ŠMORN

Napisal

S hladnim jutrom smo se zbudili ob zvokih že vsem dobro poznane sirene. Sledil je jutranji zbor in pa petje himne, še prej pa smo vsi skupaj našemu vodji Mateju zapeli Vse najboljše ob njegovem rojstnem dnevu. Sledil je zajtrk in ko smo se najedli, smo se odpravili v šotore, da bi jih pripravili za ocenjevanje. Po ocenjevanju smo se razdelili v skupine za interesne dejavnosti, kjer smo, po bolj klavrnem jutru, končno uživali v sončnih žarkih. Temu je sledil prvi mnogoboj dneva. Otroci so se postavili v krog, zunanji so prejeli teniške žogice, na sredini pa jih je en izmed ekipe lovil z vedrom. Druga naloga pa je bil poligon, pri katerem so z brentačo vodili žogico. Nato je bil čas za kosilo. Posebej pa moramo poudariti, da so delavničarji na kuharski delavnici za vse taboreče pripravili okusen šmoren, ki smo ga pojedli za sladico pri kosilu. Po tem smo spet imeli prosti čas, med katerim smo lahko uporabljali SUP-e, kanuje in kolesa.

Po popoldanskem počitku sta sledili še dve igri mnogoboja, "gobice" in "zastavice-topo znaki". Cilj "gobic" je v 2 minutah "prenesti" čim več vode na naslednjo stran igrišča, pri tem pa tekmovalce ovira ograjeno igrišče, za prenos vode pa je dovoljeno uporabljati le gobe. Sledila je še malo preoblikovana klasična igra "zastavic", na kateri so tekmovalci ob klicu stekli do mize, kjer so morali za sliko topografskega znaka na mizi poiskati pravilno ime. Ta igra marsikomu ni predstavljala večjih težav, saj se mnogo topografskih znakov še spomnejo iz orientacije, ki je potekala dober mesec dni nazaj.

Po malici so ekipe nadaljevale s postavljanjem maket tabora, tik pred večernim zborom smo pa prejeli tudi obisk dveh predstavnikov GZL-ja, Anžeta Bitenca in Gregorja Gombošija. Na večernem zboru je bilo še posebej pohvaljeno dežurno društvo PGD Dravlje, saj so zares lepo pospravili in uredili ognjišče in njegovo okolico. Sledil je še družabno orientiran večer, kjer so predstavniki društev zapeli karaoke. Dan na taboru se je približal koncu, ostalo je le umivanje zob in priprava na počitek.

 

Zapisali udeleženci interesne dejavnosti "novinar-fotograf"

Nazadnje urejano na 29 junij 2023, 00: 04
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana