Danes, 27.6., je tabor zbudila normalna gasilska sirena ob pol osmih zjutraj. Sledil je zbor, dvig zastave, jutranja telovadba in sklece ter bomboni za najslabše oziroma najboljše ocenjene šotore. Pozajtrkovali smo ob osmi uri. Po zajtrku smo pospravili šotore in se pripravili na ocenjevanje. Po ocenjevanju smo se spet pomerili v mnogoboju. Igrali smo med dvema ognjema. Po igrah mnogoboja smo pojedli kosilo. Po obroku smo imeli prosti čas, nekatere skupine so odšle do Bohinjskega jezera in vozile kanu, plavale ali pa supale ostali so pa ostali v taboru in igrali badminton, uporabljali druge športne rekvizite oziroma samo počivali v šotorih in zunaj. Potem smo se razdelili po delavnicah, na katere smo se prijavili zjutraj. Odigrali smo še nekaj iger mnogoboja, šli na malico in pojedli kebab, ki so ga naredili v kuhinjski delavnici. Zvečer so sledile poroke. 


Prispevek pripravili udeleženke in udeleženci veščine novinar/fotograf. 

Dne, 26.6., nas je ob 7:30 zbudila gasilska sirena s tremi različnimi zvoki. Zaradi slabega vremena smo preskočili zbor,dežurna sta šla dvigniti zastavo medtem ko smo peli slovensko himno pod smreko. Po zboru so dežurni pripravili jedilnico za zajtrk pomagali so kuharjem in na koncu še pospravili jedilnico in teraso. Potem smo pospravili šotore in komisija jih je pregledala. Nato smo imeli zbor in naboljši so dobili nagrado, najslabši pa sklece. Vsi so šli po delavnicah, na katere so se predhodno prijavili. Po delavnicah smo imeli mnogoboj. Imeli smo kosilo in počitek. Po počitku smo imeli intersne dejavnosti. Po malici smo nadaljevali mnogoboj. Mnogoboj je bil sestavljen iz 10 iger. Nekateri izzivi so bili med drugimi tudi zlaganje majc, odbijanje žogice na loparju in tek okoli tabora. Po končanem mnogoboju smo za malico dobili čokoladne rogljičke. Temu je sledil prosti čas ter nato večerja.  Potem smo vzeli bureke in se odpravili na krajši sprehod. Malo pred 22. uro smo se vrnili, se umili in odšli spat. 

Prispevek pripravili udeleženke in udeleženci veščine novinar/fotograf. 

Včeraj, 24.6., smo ob 7:30 imeli budnico. Dvignili smo se s postelj ter se pripravili za začetek dneva. Zbrali smo se na jutranjem zboru, opravili dvig zastave in potelovadili. Dežurni so pripravili zajtrk. Sledilo je pospravljanje in ocenjevanje šotorov. Sledilo je sodelovanje po interesnih dejavnostih. Po končanem organiziranem delu smo imeli še nekaj prostega časa. Ob 13. uri pa smo imeli na programu kosilo, presenetili so nas z ričetom. Po kosilu je bilo nekaj prostega časa, nakar je sledilo tekmovanje v mnogoboju. Tokrat smo tekmovali v vodnih in obvodnih spretnostih. Na obali smo pojedli še malico in se vrnili v tabor. Izkoristili smo še nekaj prostega časa in odšli na večerjo. Po njej pa je ponovno sledilo tekmovanje v mnogoboju, tokrat je bil poudarek na znanju. Vsaka skupina se je usedla za svojo mizo in s skupnimi močmi želela doseči čim boljše rezultate. Sledilo je umivanje in spanje.

Prispevek pripravili udeleženke in udeleženci interesne dejavnosti novinar/fotograf.

Na praznični torek 25.6.2024 smo kot ponavadi ob pol osmi uri zjutraj imeli prebujočo in glasbeno budnjico. Kmalu je Uroš sklical jutranji zbor s telovadbo in dvigom zastave. Mentori skupin za mnogoboj so izbrali pesmi na katere smo morali do zvečer narediti svoje koreografije. Pojedli smo zajtrk, pospravili šotore za ocenjevanje in kar hitro začeli opravljati gasilske veščine kot so likovnik, preventivec, plavalec, kolesar, gozdar, bolničar in novinar... Malo smo še igrali mnogoboj ter se pripravili na skupinske točke, ki so bile v večernem programu. Sledilo je kosilo. Po kosilu je v prostem času rahlo deževalo. Po tem prostem času smo odšli na dejavnosti. Ob 17. uri je kuhar prinesel malico. Do nabiranja drv in večerje je sledil prosti čas. Potem smo pokazali koreografije, s katerimi smo se ukvarjali celoten dan in zakurili ogenj. Potem smo se le še umili in šli spat. Budni le še dežurni in mentori. Mentori so si ogledali nogometno tekmo Slovenija:Anglija. 

Prispevek pripravili udeleženke in udeleženci veščine novinar/fotograf. 

Danes, 23.6., nas je ob 7:30 zbudila melodija trobente. Vstali smo s postelj in se oblekli. Zbrali smo se na jutranjem zboru, imeli dvig zastave in jutranjo telovadbo. Dežurno društvo je pripravilo zajtrk, ki smo ga z veseljem pojedli. Sledilo je pospravljanje in ocenjevanje šotorov. Po tem smo se primerno oblekli in obuli ter se odpravili na pohod okoli Bohinjskega jezera. Med pohodom so se odvijale igre mnogoboja. Nato smo imeli prosto pot, cilj je bil le, da obidemo celotno jezero in se vrnemo do 17. ure v tabor. Vsi smo se predčasno vrnili in imeli še nekaj prostega časa. Nekateri so se kopali, drugi se vozili s kanuji, nekateri pa so delali druge stvari v taboru. Ob 17. uri je sledila malica. Po njej pa so se začele različne interesne delavnice.

Prispevek pripravili udeleženke in udeleženci interesne dejavnosti novinar/fotograf.

Stran 1 od 2

© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana