Poletna gasilska šola

Matej Plestenjak

Matej Plestenjak

Spet smo se zbudili v zvoku vsem neljube sirene. Sledil je običajni ritual zbujanja in umivanja. Potem je sledil zbor, petje himne in dvig zastave. Po zboru smo odhiteli na zajtrk. Po zajtrku smo nadaljevali igro mnogoboja Topografski znaki. Sledila je še ena igra, pri kateri so ekipe tekmovale, kdo bo prvi uspešno zanetil ogenj in z njim prežgal vrv v pomočjo le-tega. Kasneje smo imeli še drugič in zadnjič veščine, za njimi pa že kosilo. Med prostim časom so nekateri odšli na popoldansko kopanje v jezero, ostali pa so šli kakšen krog s SUP-om ali kanujem. Še prekmalu je bilo zabave konec, saj so se otroci razporedili po interesnih dejavnostih. Na eni izmed njih – novinarski – nastajajo tudi te članki, ki jih berete že cel teden. Spet smo imeli krajši počitek, katerega so mentorji porabili za vsem ljubo odbojko, ki je postala že skoraj obvezni del njihovega dneva. Na kratkem zboru smo izvedeli, da je zadnji dan za izdelavo maket, zato so se vse ekipe hitro lotile dela. Lahko si predstavljate glavni ustvarjalni šotor, kjer je bilo kot na mravljišču, saj so vsi hoteli narediti čim več v najkrajšem možnem času. Ko smo končali z zadnjimi finesami, smo po večernem zboru odhiteli na že težko pričakovano večerjo. Kot ponavadi, nas je pogrelo nekaj toplega na žlico, tako da smo se lahko podali hladnemu večeru naproti. Za večerne dejavnosti je bil danes na vrsti izbor za Miss/Mister Bohinja, za otroke in tudi mentorje. Najboljši trije za Miss/Mister izmed otrok in mentorjev so dobili posebno izdelane majice. S tem smo zaključili današnji dan, in se odpravili v svoje šotore v pričakovanju še zadnjega dne.

Napisali: Katja, Klara, Nejc

28 junij 2023, 23: 09

DAN ZA ŠMORN

S hladnim jutrom smo se zbudili ob zvokih že vsem dobro poznane sirene. Sledil je jutranji zbor in pa petje himne, še prej pa smo vsi skupaj našemu vodji Mateju zapeli Vse najboljše ob njegovem rojstnem dnevu. Sledil je zajtrk in ko smo se najedli, smo se odpravili v šotore, da bi jih pripravili za ocenjevanje. Po ocenjevanju smo se razdelili v skupine za interesne dejavnosti, kjer smo, po bolj klavrnem jutru, končno uživali v sončnih žarkih. Temu je sledil prvi mnogoboj dneva. Otroci so se postavili v krog, zunanji so prejeli teniške žogice, na sredini pa jih je en izmed ekipe lovil z vedrom. Druga naloga pa je bil poligon, pri katerem so z brentačo vodili žogico. Nato je bil čas za kosilo. Posebej pa moramo poudariti, da so delavničarji na kuharski delavnici za vse taboreče pripravili okusen šmoren, ki smo ga pojedli za sladico pri kosilu. Po tem smo spet imeli prosti čas, med katerim smo lahko uporabljali SUP-e, kanuje in kolesa.

Po popoldanskem počitku sta sledili še dve igri mnogoboja, "gobice" in "zastavice-topo znaki". Cilj "gobic" je v 2 minutah "prenesti" čim več vode na naslednjo stran igrišča, pri tem pa tekmovalce ovira ograjeno igrišče, za prenos vode pa je dovoljeno uporabljati le gobe. Sledila je še malo preoblikovana klasična igra "zastavic", na kateri so tekmovalci ob klicu stekli do mize, kjer so morali za sliko topografskega znaka na mizi poiskati pravilno ime. Ta igra marsikomu ni predstavljala večjih težav, saj se mnogo topografskih znakov še spomnejo iz orientacije, ki je potekala dober mesec dni nazaj.

Po malici so ekipe nadaljevale s postavljanjem maket tabora, tik pred večernim zborom smo pa prejeli tudi obisk dveh predstavnikov GZL-ja, Anžeta Bitenca in Gregorja Gombošija. Na večernem zboru je bilo še posebej pohvaljeno dežurno društvo PGD Dravlje, saj so zares lepo pospravili in uredili ognjišče in njegovo okolico. Sledil je še družabno orientiran večer, kjer so predstavniki društev zapeli karaoke. Dan na taboru se je približal koncu, ostalo je le umivanje zob in priprava na počitek.

 

Zapisali udeleženci interesne dejavnosti "novinar-fotograf"

27 junij 2023, 22: 05

PRVI DEŽEVNI DAN

Zbudili smo se ob prijetnih zvokih sirene, ki je naznanila začetek prvega deževnega dneva. Sledilo je umivanje in bujenje. S čistimi zobmi smo se lotili težavnega jutranjega raztezanja. Po naporni telovadbi in dviganju zastave ob petju himne je sledil klasičen zajtrk. Po tem smo začeli s pospravljanjem šotorov in sledilo je še ocenjevanje njihove urejenosti. Aktivni del dneva se je začel z dvema igrama mnogoboja. Prva igra je bila Minsko polje, pri kateri je eden od članov ekipe z zavezanimi očmi pobiral lončke prave barve po navodilih ostalih članov ekipe. Največ lončkov so nabrali …. Druga igra mnogoboja je bila hoja po kladah pri kateri smo morali pokazati vso svojo iznajdljivost in koordinacijo. Po kratki pavzi smo se razdelili v skupine za pridobivanje veščin. Pionirji so lahko izbirali med veščinami plavalec, preventivec in likovnik, mladinci pa smo lahko izbrali veščini naravoslovec-gozdar ali bolničar. Plavalci so lovili žogo ter se učili potapljanja, likovniki so risali po majicah in jih okraševali po lastnih željah, preventivci pa so se učili ukrepov pred požari v naravi in risali risbice na to tematiko. Mladinci smo pri naravoslovcih-gozdarjih smo v gozdu spoznavali različne vrste dreves in njihovo prepoznavanje po lubju in listih, prav tako pa smo izvedeli pravila Triglavskega narodnega parka. Bolničarjem je bila predstavljena vsebina torbe za prvo pomoč v gasilskih vozilih, pristop do ponesrečencev in postopki oživljanja. Po zasluženo okusnem kosilu (dunajski zvezek in pečen krompir) smo imeli precej prostega časa, ki smo ga izkoristilo zelo raznoliko. Naše društvo je šlo veslati s kanuji, drugi pa so uporabljali kolesa ter SUP-e ali pa so šli preprosto na plažo. Iz teh aktivnosti nas je pregnal dež. Zatekli smo se v šotore, iz katerih pa so nas po krajšem času zvlekle interesne dejavnosti, na katere smo se na oglasni deski razporedili že v dopoldanskem času in so potekale kljub dežju. Temu je sledila težko prigarana malica – sadni jogurt in kruh. Zaradi močnega dežja je danes izjemoma odpadlo izdelovanje maket, tako da smo namesto tega podaljšali druženje ob različnih aktivnostih. To je trajalo vse do večernega zbora, ki je tokrat potekal na terasi, prav tako kot petje Zdravljice in spust zastave. Večerja je hitro minila ob joti, sledil pa je filmski večer, predvsem za najmlajše, kjer se je gledalo Levjega kralja. Medtem so imeli starejši otroci prost večer in so se lahko še naprej družili v svojih šotorih.

Napisali Katja, Klara, Anže, Lovro, Živa, Amadeja

Tretji dan. Tudi danes nas je navsezgodaj zjutraj zbudila gasilska sirena, ki jo je spremljalo šibko jutranje sonce. Po začetnih jutranjih tegobah smo se končno zbrali pri jutranjem zboru, kjer smo izvedli jutranjo telovadbo in zapeli slovensko himno, ki jo je spremljal dvig zastave. Sledila je predaja dežurstva naslednjemu društvu, ki je tokrat pripadlo PGD Prežganje in vsi smo hitro odhiteli na že težko pričakovani zajtrk. Po zajtrku smo odhiteli pospravljati svoje šotore in se preoblekli za na plažo. Kmalu so nas obiskali sponzorji letošnjega tabora AQUAFIL-SLO. Prišli so, da bi nam predstavili svoje podjetje, delo in industrijsko gasilsko enoto. Po predstavitvi smo se napotili proti jezeru, kjer so nas že čakali kanuji, vesla in rešilni jopiči, ki so bili pripravljeni za igro mnogoboja. V današnji prvi igri mnogoboja so ekipe med seboj tekmovale v vožnji s kanuji. Tokrat so slavili Zažgani bureki, AQUAFILSLO pa je najboljše tri ekipe nagradil in sicer s posebnimi športnimi majicami. Za poslastico dneva so se v tekmovanju s kanuji pomerili še mentorji. Sledil je čas za počitek in uživanje na plaži, nato pa smo imeli še eno tekmo mnogoboja. V slednjem so se skupine pomerile v prenašanjem žogic iz vode z žlebičem. V tej igri pa je slavila ekipa Kobilice skupaj z ekipo Slavčki. Sledil je hiter odhod iz plaže, saj je bil že čas za kosilo. Danes so nam v Gozdi šoli pripravili izredno okusen ričet s suhim mesom. Po kosilu smo imeli dvo-urno pavzo, med katero so se nekatera društva odločila za supanje, vožnjo s kanuji ali pa kolesi, druga pa so ostala v senci krošenj ali pa na plaži ob jezeru. Dan je bil izjemno vroč in soparen, zato smo morali skrbeti tudi za redno hidracijo. Po popoldanskem počitku so se otroci razvrstili v skupine za interesne dejavnosti in kmalu smo pričeli z izvajanjem le-teh. V okviru letošnjega tabora smo izvajali športno, novinarsko, kuharsko, ustvarjalno, eksperimentalno delavnico, ter delavnico posnemi film in družabne igre. Po končanih delavnicah je sledila malica. Kmalu je bil že čas za izdelavo naših maket, ki so počasi začele dobivati svojo obliko. Sledilo je nabiranje drv za večerni kres in pa spuščanje zastave ter petje himne. Takoj za tem je prva skupina že odhitela na večerjo, danes nas je pričakalo makaronovo meso. Za večerjo je sledilo umivanje najmlajših in priprava na večerno dogajanje in naš zadnji današnji mnogoboj. V igrah mnogoboja so se ekipe danes pomerile v kvizu DRŽI-NE DRŽI. Kviz je požel velik aplavz, zraven pa smo se tudi precej nasmejali. Sledilo je še odpiranje pisem skritih prijateljev, ker pa smo danes imeli v taboru tudi slavljenko, smo ji skupaj zapeli Vse najboljše in se vsi skupaj posladkali s palačinkami. S tem pa se je začelo tudi sproščeno večerno dogajanje ob ognju, med katerim so mentorji zaigrali igro odbojke. Ob 22.00 so se, kot običajno, od nas poslovili najmlajši in se odpravili v svoje šotore. Ostali pa so se prav tako počasi pripravili na spanje in se tudi sami napotili spat.

Zapisali: Klara, Katja, Matic, Amadeja in Živa

25 junij 2023, 23: 47

Utrujene noge, kopanje in krst

Današnji dan smo začeli z dvigom zastave ob petju slovenske himne. Nato smo hitro pojedli zajtrk, saj se nam je že mudilo do nihalke v Ukancu, ki pelje na Vogel. Na začetku je bilo veliko strahu pred samo žičnico, vendar so vsi stopili skupaj in pogumni potolažili tiste z malo več strahu. Na vrhu nihalke Vogel smo izstopili in nadaljevali pot proti smeri Orlove glave. Nekateri so do vrha tekli, drugi pa so si vzeli malo več časa in uživali v razgledu, ki ga ponujajo naše čudovite planine. Noge smo si spočili in napolnili trebuščke s hrano v koči Orlovo gnezdo. Po skupinski sliki smo se odpravili nazaj proti žičnici. V trgovini so otroci nakupili spominke in razglednice za svoje domače. Na poti nazaj pa je večina že premagala svoj strah pred višino in vožnjo z žičnico ter uživala v razgledu. Ker nam je zaradi pohoda ratalo zelo vroče smo se želeli čimprej ohladiti v jezeru, zato smo takoj po prihodu že skakali v prijetno hladno jezero. Dve uri smo čofotali po vodi nato pa je sledila naslednja bitka mnogoboja. Cilj te naloge je bila čim več vode v določenem času spraviti do vrča. Člani ekipe so se postavili drug drugemu za hrbet in vodo iz jezera s kozarčki preko glave prenašali v vrč. Po zaključenem tekmovanju pa smo si zaslužili še malo kopanja ter novo malico. Nato smo začeli izdelovati makete, ki bodo ocenjene proti koncu tabora ter najboljše ocenjene prinesle točke ekipam pri mnogoboju. Po izdelovanju maket smo imeli večerjo, mentorji pa so medtem že pripravljali večerno aktivnost. Za vse tiste, ki so se tabora udeležili prvič smo pripravili krst. Otroci so morali čez prepreke priti do konca poligona medtem, ko smo jih špricali z vodo. Na koncu so bili na vrsti tudi mentorji, ki so se tabora v Bohinju kot mentorji udeležili prvič. Na koncu smo se pogreli še ob tabornem ognju ob zvokih harmonike ki jo je igral mentor Lovro.

Napisala: Jerneja

24 junij 2023, 22: 35

Day 1

Sobota, sonček in več kot 100 otrok in mentorjev zbranih na parkirišču P+R Barje. Tako se je začel naš poletni tabor v Bohinju 2023. Z dvema avtobusoma smo se člani PGD Tacen, Zadobrova, Šentvid, Dravlje, Šmartno ob Savi, Gameljne, Zalog in Prežganje odpeljali po dolgi in vijugasti cesti Bohinju naproti. Zagotovo ni presenečenje, da so bili otroci že zelo nestrpni in nemirni od pričakovanj. Takoj ko smo prispeli, so s svojimi kovčki odhiteli do tabora, kjer so bili najprej razporejeni po šotorih, nato pa nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo imeli že manjši počitek, temu pa je že sledilo prvo kopanje v mrzlem Bohinjskem jezeru. Po kopanju smo pričeli s prvimi igrami mnogoboja, vlečenje vrvi. Boj je srdit in neizprosen, a na koncu je lahko zmagal le eden, in to so bili Ognjeviti borci. Za poslastico dneva pa so za vrv poprijeli še mentorji. Ker vsak bojevnik potrebuje okrepčilo, so nam v Gozdni šoli pripravili malico, po malici pa smo začeli z izdelovanjem makete tabora s širšo okolico, ki jo bomo dopolnjevali skozi celoten teden. Proti večeru smo se odpravili še v gozd nabirat drva za taborni ogenj, nato pa smo ob spuščanju zastave zapeli Zdravljico in se odpravili na večerjo. Po večerji je sledil čas za igro in umivanje, potem pa so nas čakale večerne aktivnosti. Naša naloga je bila, da vsako društvo pripravi besedilo himne na melodijo vsem zelo dobro poznane pesmi Čukov, Mi gremo pa na morje. Vse skupine so se izjemno izkazale in ves večer smeha ni manjkalo. Vseeno pa je na koncu v boju za najboljšo himni zmagalo društvo Dravlje – pionirji. Kmalu smo se postopoma odpravili tuširat in umivat, do 22.00 pa smo bili že vsi po šotorih, pripravljeni na spanje. Med tem pa je dežurno društvo pripravljalo nočno stražo. Vsi smo zaspali v neskončnem pričakovanju naslednjega dne.

Zapisali: Katja in Klara

Pa smo do konca speljali še eno poletno gasilsko šolo. Letos je gasilska šola potekala v Bohinju med 26. junijem in 3. julijem 2021. Poletne gasilske šole se je udeležilo 11 prostovoljnih gasilskih društev (PGD Barje, PGD Lipoglav, PGD Ljubljana – Šentvid, PGD Ljubljana – Vič, PGD Nadgorica, PGD Podgorica – Šentjakob, PGD Slape – Polje, PGD Stožice, PGD Šmartno ob Savi, PGD Tomačevo – Jarše in PGD Vižmarje – Brod), skupaj okoli 90 udeležencev. Taborili smo v šotorih v Gozdni šoli Zveze tabornikov Slovenije.

Mlade gasilce smo razdelili v 9 skupin, ki so med seboj pomerile v različnih igrah mnogoboja, vse od vlečenja vrvi, veslanja, minskega polja do orientacije in proge preživetja. Ekipe so bile Ekipa ognjenih, Team Slovenija, Hitri polži, Kozorogi, Mesarji, Račke, Mešan gozd, Vroči telebajski in Gamsi. Zadnji dan taborjenja smo razglasili rezultate in podelili nagrade za pridne pospravljalce šotorov, ki so imeli šotor ves čas ocenjen z oceno 5 in za likovno delo z največ prejetimi glasovi. Nagrado pa so prejele tudi najboljše 3 ekipe, ki so zbrale največ točk na mnogoboju. Ker sta se na 2. mesto uvrstili kar dve ekipi, sta se zadnji dan ekipa Vročih telebajskov in ekipa Gamsov pomerili še v dodatni nalogi, in sicer orientaciji. Naloga ekip je bila, da s pomočjo zemljevida in kompasa v gozdu najdejo in prinesejo nazaj na startni mesto izobešeno majico. Hitrejša je bila ekipa Vročih telebajskov, ki so po končni uvrstitvi dosegli 2. mesto, na 3. mestu Gamsi, zmagovalne stopničke mnogoboja pa so pripadale ekipi Račk.

 

ekipe/igre VRV PRENOS VODE NAD GLAVO MINSKO POLJE ŽLEB ŽOGICE V VEDRO GOBICE ZVEZDNA ORIENTACIJA OGNJI DRŽI/NE DRŽI KANUJI LOV NA ZASTAVICE DESETE-ROBOJ PROGRA PREŽIVETJA

DODATNA
NALOGA

SKUPAJ TOČK MESTO
EKIPA OGNJENIH 1 5 3 3 2 2 2 3 9 4 1 6 6   47 9
TEAM SLOVENIJA 9 9 4 9 7 5 5 1 3 8 4 7 2   73 5
HITRI POLŽI 6 7 8 8 8 7 1 5 3 2 6 8 8   77 4
KOZOROGI 3 3 1 4 5 4 5 2 7 1 6 5 16   62 7
MESARJI 2 2 7 7 4 3 8 8 6 5 4 2 10   68 6
RAČKE 4 6 6 6 6 9 7 7 6 9 7 3 14   90 1
MEŠAN GOZD 5 1 9 5 1 1 6 6 9 3 2 1 4   53 8
VROČI TELEBAJSKI 9 4 2 2 9 6 5 9 6 6 9 9 12 1 89 2
GAMSI 9 8 5 1 4 8 9 4 3 7 8 4 18 0 88 3

 

Poleg iger mnogoboja smo na taboru še kar nekaj drugih aktivnosti. Že takoj drugi dan tabora smo odšli na pohod do slapa Savica, v času popoldanskega počitka po kosilu odšli do jezera na kopanje in počitek, nekatera društva so pa čas popoldanskega počitka izkoristila za kolesarjenje ali pa vožnjo s kanuji. Tekom tabora so si društva razdelila dežurstvo, ki je potekalo od jutra do večera. Dežurno društvo je zjutraj ocenjevalo urejenost in pospravljenost šotorov, čez dan pomagalo pri obrokih in skrbelo za red in čistoči v jedilnici in sanitarijah, zvečer pa poskrbelo za ogenj in nočno stražo.

Teden taborjenja je hitro minil, vsi upamo, da so vsi udeleženci domov odšli z nasmeški na obrazu, novimi prijateljstvi, čudovitimi spomini in še eno nepozabno izkušnjo. Se vidimo drugo leto!

02 julij 2021, 23: 59

Poligon preživetja

Danes 2. 7. 2021 smo imeli izmed vseh mnogobojev najtežji mnogoboj do zdaj in sicer proga preživetja. Proga je bila zelo ozka in iz več ovir. Najprej smo startali pri začetku, ki je proga vodila po ozkem labirintu nato je sledila 1. ovira, pri kateri si mogel preskakovati vrvice, ko si vse preskočil si moral teči po poti in je sledila 2. ovira, pri kateri si se moral skloniti pod palico in jo ne podreti (če si jo podrl so ti prišteli 5 sekund) ponovno krajša pot do vijugasta pot do tarzana, kjer si se moral prijeti za vrv in priti čez jarek, ko si končal s tarzanom si tekel po poti, kjer so te pred blatom mentorji zalili z vodo in špricali z vedrovkami ko si tam končal si prispel do jarka z blatom, kjer si moral priti čez, brez da bi se dotaknil vrvic, ko si prispel čez blato si hitro tekel do lestve, kjer si moral vzvratno iti po vseh letvicah, ko si končal si pritekel do jezera, kjer si moral teči, da si prišel do obale in ko je cela ekipa prišla na plažo se je štoparica vstavila in se ti je zapisal čas.

Napisal: Luka Š.

 

Zadnji mnogoboj je bil tudi najtežji. Današnji izziv mnogoboja je bil poligon imenovan ''PROGA SMRTI''. Sestavljen je bil iz več delov. Tekmovalci so naprej z mentorstvom Andraža se peš odpravili do mesta, kjer naj bi stal poligon. Ko je piščalka zapiskala so morali se tekmovalci podati po poligonu na nepozabljeno doživetje. Poligon se je začel z labirintom, kjer so morali tekmovalci poiskati pot, da se niso zapletli ob trakove, zaradi katerega so pridobili kazenske točke. Potem so se morali mimo pajkove mreže, katero so morali pravilno prehoditi brez zapletov, so prišli do na drevo privezane vrvi. Z vrvjo so morali se zavihteti čez majhno luknjo. Potem je sledila pot, kjer so nas mentorji z vodo iz vedrovk špricali, dokler nismo prišli do ''BLATNE KOPELI''. To je bil približno 15cm globok bazenček narejen iz vode, zemlje ter listja. Na poti so morali iti čez dve ozki pregradi narejeni iz drv. Če je nekdo iz skupine odbil vejo so pridobili kazenske točke. Po bazenu blata so se odpravili do lestve, po kateri so morali se sprehoditi vzvratno po letvinah. Pot jih je potem vodila do jezera, kjer so se okopali ter očistili. Ko je celotna ekipa prišla iz vode se je štoparica ustavila. Današnji izziv je bil zelo zahteven, saj so morali tekmovalci pametno prehajati čez ovire. Previdno so morali tudi hoditi, saj je bila proga poligona zalo mokra ter polna korenin.

Napisal: Timotej

02 julij 2021, 23: 59

7. dan tabora

Današnji dan se je pričel z zvokom sirene ob 7:30. Uredili smo se, postavili v postroj in dvignili zastavo. Potem smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku in ocenjevanju šotorov je sledil mnogoboj. Vsak član ekipe je imel svojo nalogo, ki so bile postavljene po celem taboru, vmes pa so si predajali štafetno palico. Po razvedrilnem dogajanju smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za počitek in zabavanje s sogasilci. Sledilo je kosilo. Po nekaj časa počitka smo začeli s težko pričakovano progo preživetja. Tekom dogajanja je začelo deževati, ampak nas to ni ustavilo. Po umazanem boju smo odšli nazaj v tabor in pojedli malico. Po kratkem počitku so sledile različne interesne dejavnosti. Sledilo je razvajanje s čevapčiči, ki so nam jih pripravili za večerjo. Ker je danes zadnji večer, smo imeli tudi manjšo veselico, kjer smo se poveselili in zaplesali.

Napisala: Neža in Rok

01 julij 2021, 22: 59

Kanuji, veščine in zastavice

Kot je že navada nas je ob 7.30 zbudila gasilska sirena iz Barjanskega Sprinterja. Po jutranjem umivanju in telovadbi, dvigu zastave in zajtrku smo imeli veščine in nekaj zadnjih krogov lova na zastavice. Sledil je daljši odmor in kosilo (štefani pečenka s pečenim krompirjem). Odmor so nekateri izkoristili za vožnjo s kanuji in počitek na plaži, vendar jih je kmalu zatem presenetil dež. Kmalu je ponovno posijalo sonce, po kosilu pa so se otroci ohladili s sladoledom.

Popoldne je na jezeru potekal mnogoboj, v katerem so se skupine pomerile v hitrostnem veslanju. Po napetem mnogoboju smo se okrepčali z okusno malico (sirov burek in jogurt). Preostanek popoldneva so otroci preživeli na interesnih dejavnostih po lastni izbiri (kuharska, ustvarjalna, športna, pogovorna, družabna in novinarska delavnica).

Za večerjo so nam kuharji pripravili okusno enolončnico. Po večerji pa so otroci prosti čas izkoristili za igro z žogami in kartanje. S sončnim zahodom se je tudi naš dan približeval koncu. Večer smo zaključili ob tabornem ognju in branju pisem skritih prijateljev. Za ogenj, ki nas je pogrel je danes poskrbela mladina iz PGD Nadgorica.

Napisala: Veronika K. in Matej P.

Stran 1 od 3
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana