Poletna gasilska šola

01 julij 2021, 22: 59

Kanuji, veščine in zastavice

Napisal

Kot je že navada nas je ob 7.30 zbudila gasilska sirena iz Barjanskega Sprinterja. Po jutranjem umivanju in telovadbi, dvigu zastave in zajtrku smo imeli veščine in nekaj zadnjih krogov lova na zastavice. Sledil je daljši odmor in kosilo (štefani pečenka s pečenim krompirjem). Odmor so nekateri izkoristili za vožnjo s kanuji in počitek na plaži, vendar jih je kmalu zatem presenetil dež. Kmalu je ponovno posijalo sonce, po kosilu pa so se otroci ohladili s sladoledom.

Popoldne je na jezeru potekal mnogoboj, v katerem so se skupine pomerile v hitrostnem veslanju. Po napetem mnogoboju smo se okrepčali z okusno malico (sirov burek in jogurt). Preostanek popoldneva so otroci preživeli na interesnih dejavnostih po lastni izbiri (kuharska, ustvarjalna, športna, pogovorna, družabna in novinarska delavnica).

Za večerjo so nam kuharji pripravili okusno enolončnico. Po večerji pa so otroci prosti čas izkoristili za igro z žogami in kartanje. S sončnim zahodom se je tudi naš dan približeval koncu. Večer smo zaključili ob tabornem ognju in branju pisem skritih prijateljev. Za ogenj, ki nas je pogrel je danes poskrbela mladina iz PGD Nadgorica.

Napisala: Veronika K. in Matej P.

Nazadnje urejano na 01 julij 2021, 23: 22
Več iz te kategorije: « Kratka obnova dneva 7. dan tabora »
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana