Poletna gasilska šola

Patricija

Patricija

29 junij 2018, 21: 56

DO VRATU V BLATU

Zadnji dan pred odhodom mladih gasilcev iz Gasilskega poletnega tabora v Bohinju 2018 so se ponovno prebudili v deževno jutro, a to ni uničilo dobrega razpoloženja v taboru. V pričakovanju še enega s športom in z zabavo nabitim dnevom so se odpravili na krajši pohod, kjer so odklopili svoje možgane in se zabavali na bližnjem igrišču ter se sladkali s sladoledom. Nabirali so si moči za progo preživetja, ki jih je čakala kasneje tega dne.  Na progi preživetja so se spopadali s pajkovo mrežo, hojo po žerjavici, špricanjem z mrzlo vodo, plazenjem po blatu in plavanjem v jezeru. Zvečer so imeli za sprostitev in zabavo pravo gasilsko veselico, kjer ni manjkalo dobre hrane, glasbe in pijače. Plesali so dolgo v noč dokler se niso utrujenih nog in z lepim spominom na letošnji gasilski tabor zazibali v globok spanec.

29 junij 2018, 21: 04

TA ODGOVOR PA POZNAM

Zjutraj nas je ponovno prebudila sirena in dež. Kljub slabemu vremenu so se nekateri otroci preizkusili v supanju. Ostali otroci so bili slikarji in ustvarjalci, saj so izdelovali svoje umetnine na majice. Po kosilu se je vreme izboljšalo, zato smo lahko izpeljali igro mnogoboja pri kateri so se otroci pomerili v različnih športih. Nekateri so metali na koš, vozili kolo, metali frizbi in žagali debelejšo vejo. Zvečer pa so se izkazali na kvizu o gasilstvu.

28 junij 2018, 17: 24

POJ MI PESMI

Zjutraj nas je zavijajoča sirena prebudila v sončno jutro. Dopoldne so mladi gasilci izkoristili za pridobivanje gasilskih veščin. Kasneje so se odpravili do jezera, kjer so imeli mnogoboj. Tam so imeli hitrostno tekmo s kanuji. Med pripravo na drugo igro jih je presenetil dež, zato so se odpravili nazaj v varno zavetje šotorov. Čas so si krajšali z raznimi igrami. Kmalu je sonce ponovno pokukalo izza  oblakov in otroci so se začeli pripravljati na večerni nastop Znan obraz ima svoj glas. 

27 junij 2018, 17: 48

SONČNA PRIPOVED

Končno mi je veter pomagal razpihati oblake in pod seboj sem spet zagledal mlade gasilce, ki tekajo po gozdu. Dolgo sem ugotavljal zakaj to počno in po dolgem tuhtanju sem ugotovil, da imajo igre mnogoboja in tekmujejo v orientaciji. Noben otrok se ni izgubil, za kar sem bil zelo vesel. S svojimi močnimi sončnimi žarki, sem ogrel ozračje in zaradi tega so se otroci lahko preoblekli v kopalke in se odpravili do jezera. Tam sem jih ponovno opazoval v igri mnogoboja. Otroci so s cevmi sestavili žleb in po njemu spuščali raznobarvne žogice. Zmagala je ekipa, ki je v najkrajšem času spravila vse žogice v lavor. Po končanih igrah so se nekatera društva odpravila na veslanje, ostali pa so se nastavljali mojim sončnim žarkom. Ob mojem slovesu in počasnem prihajanju noči so gasilci prižgali taborni ogenj in ob igranju kitare peli pesmi. Ko se je visoko na nebu pojavila luna so otroci že trdno spali.

Medtem ko so otroci trdno spali pa sem jaz močno razmišljal o naslednjih dneh, saj iskreno upam, da mi bo zopet uspelo premagati dež.

26 junij 2018, 14: 37

DEŽ, DEŽ, DEŽ......STRAAAHH

STRAŠLJIVA NOČ

Jutranje telovadbe ni bilo,

saj dež padal je močno.

Naigrali smo se vsi,

a zmatrani nismo bili.

 

Na pohod smo se odpravili,

in skrivno pokopališče našli.

Na pokopališču smo junake pozdravili.

Ko smo jih pozdravili,

smo se nazaj odpravili.

 

Ko nazaj v tabor smo prišli,

bili smo prestrašeni.

Ogenj smo prižgali,

in eno zaigrali.

 

Avtorja: Mark B., Lucija. E

25 junij 2018, 14: 43

PEKLENSKIH 12 KILOMETROV

Zjutraj je otroke zbudila gasilska sirena. Čeprav sirena ni zbudila vseh smo po 20 minutah začeli z jutranjim zborom. Da smo se do konca zbudili smo imeli jutranjo telovadbo. Po telovadbi smo dvignili slovensko zastavo ob kateri smo peli himno. Po zajtrku smo se odpravili na pohod okoli Bohinjskega jezera. Na poti smo premagovali luže, potoke, blato, podrta drevesa, osušene rečne struge polne kamenja, med tem je na nas sijalo sonce in padal dež. Na koncu smo si privoščili sladoled ali dva. Potem pa smo težkih nog prišli nazaj v tabor, kjer nas je že čakalo kosilo. Za nekatere je bil pohod prava muka, za nekatere pa mala malica, saj bi lahko jezero obhodili še dvakrat.

Po kosilu so potekale dejavnosti, kjer so nekateri ustvarjali razglednice, nekateri so igrali odbojko in družabne igre, spet drugi pa so imeli pogovorne urice. Kasneje je sledila igra mnogoboja, kjer smo se pomerili v malo drugačnem nogometu. Namesto da bi žogo brcali smo si jo podajali z brisačami, kjer smo morali paziti da nam ne pade na tla, potem pa ciljali na gol. Nekaterim ekipam je šlo dobro, nekaterim malce slabše, vendar so vse ekipe zadele več golov. V prostem času so se člani PGD Barje in PGD Podgorica-Šentjakob odpravili na veslanje v kanujih.

Po večerji smo se razdelili v dve skupini. V eni skupini so bili tisti, ki so že bili na taboru, v drugi pa novinci, katere je na koncu čakal krst. Najprej so se morali 10x zavrteti okoli kola, nato zadeti gol in se plaziti pod pajkovo mrežo, pri tem pa so nas poškropili z vodo, na koncu pa nas je čakalo posebno presenečenje za vstop v gasilsko poletno šolo. Po "uradnem" vstopu v poletno gasilsko šolo so morali mentorji novinci narediti človeško piramido in ko jim je uspelo, so jih za nagrado zalili z vedri vode. Po končanem krstu se nismo družili ob kresu, saj nas je presenetil dež. Ob poslušanju kapljic dežja, smo zaplavali v svet sanj.

 

24 junij 2018, 21: 42

1. dan

24 junij 2018, 15: 56

SPOZNAVNI DAN

Zjutraj smo se z dvema avtobusoma odpeljali do Bohinja, kjer bomo v šotorih spali naslednjih sedem noči. Po namestitvah v šotore in kosilu smo se preoblekli v kopalke in se odpravili do jezera, kjer so potekale prve igre mnogoboja. Preizkusili smo se v malce drugačnem vlečenju vrvi. Nekatere ekipe so bile uspešnejše od drugih, vendar so bili vsi zmagovalci, saj je igra potekala v vodi. Kasneje smo se odpravili v gozd, kjer smo nabrali drva za kres, ki smo ga zakurili ob spoznavanju gasilskih društev.

© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana