Poletna gasilska šola

01 julij 2019, 21: 57

SUPANJE IN LAJANJE

Napisal

Prebudila nas je glasna gasilska sirena. V dan smo se podali polni pričakovanj, kaj nas čaka čez dan.

Po jutranjem dviganju zastave smo izvedeli, da bomo danes dopoldan ter del popoldneva preživeli na jezeru na supih. Ker je bilo supov manj kot nas, smo naredili več skupin za vožnjo z njimi. Nekateri so se učili osnov supanja, drugi pa smo odrinili na izlet na drugo stran jezera. Zaradi vetrov, ki so se pojavili pri zadnjih skupinah, smo imeli nekateri težave z vračanjem v "bazo," a smo vse uspešno rešili. 
V drugem delu popoldneva pa nas je obiskalo nekaj reševalnih psov skupaj s svojimi vodniki. Najprej so nam povedali nekaj o svojem delu in vzgoji reševalnih psov, potem pa so nam pokazali, kako poteka reševanje in iskanje pogrešanje oseb. Po koncu predstavitve smo dobili nekaj časa, da smo se tudi sami igrali z njimi. Zdelo se je, da smo uživali tako mi kot tudi kužki.

Pred večerjo smo oddelali eno disciplino mnogoboja (met teniških žogic v vedro). Po odlični večerji je sledila še druga disciplina mnogoboja v dnevu (lov na zastavice). Ker smo morali veliko preteči, smo tudi danes hitro pospali.

Nazadnje urejano na 01 julij 2019, 22: 03
Več iz te kategorije: « DAN ZA SUPE SONCE IN DEŽ »
© 2021 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana