Poletna gasilska šola

29 junij 2022, 21: 06

Dirka s kanuji

Napisal

Po deževni noči smo se zjutraj prebudili ob spremljavi trobente. Opravili smo formalni jutranji zbor in se po njem odpravili na zajtrk. V dopoldanskem času nas je čakal mnogoboj, tokrat je bil nekoliko bolj razgiban. Skupine so se pomerile v orientaciji, ki je potekala v okolici našega tabora. Po orientaciji, ker smo bili ravno športno obuti, smo še enkrat lovili zastavice. Ker je šlo za polovico discipline, kjer tekmuje vsaka ekipa z vsako so tokrat tekmovali tudi mentorji.  Po napetem mnogoboju nas je čakal zaslužen počitek do kosila.

V popoldanskem času se je ponovno pripravljalo na nevihto, ki je tudi prišla. Zaradi nevihte smo nekoliko pohiteli z delavnicami. Kljub kar močnemu dežju so otroci uživali.

Ko se je vreme umirilo nas je čakal ponovno mnogoboj, tokrat na vodi. Pomerili smo se v dirki s kanuji, pri njej ni manjkalo smeha in zabave.- V dirki so se pomerili tudi mentorji, ki so se razdelili na dve skupini, mlajši od trideset let in starejši od trideset let. Zmagali so starejši in si prislužili pravice za hvaljenje. 

Danes so nas obiskali tudi predstavniki podjetja AquafilSLO. V podjetju so nam omogočili, da smo letošnjo Poletno gasilsko šolo nekoliko lažje izpeljali, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

V večernem programu smo ob ognju igrali pantomimo. Vsak od mentorjev nam je s kretnjami pokazal naslov enega ali dveh filmov, risank ali serij in naše in iz njihove mladosti, mi pa smo ugibali. Mislimo da smo bili kar uspešni.

Ob dogovorjenem času smo se odpravili v kopalnice, stuširali in umili zobe ter odšli spat.

Nazadnje urejano na 29 junij 2022, 22: 00
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana