Poletna gasilska šola

27 junij 2018, 11: 23

GASILSKA MLADINA BREZ ZAVOR

Na gasilskem poletnem taboru so se mladi gasilci udeležili gasilskih veščin naravoslovec gozdar, preventivec, novinar/fotograf, likovnik in bolničar. Avtorji tega članka smo se udeležili veščine novinar/fotograf in se naučili uporabljati kamero in fotoaparat. To je naš prvi skupini članek.

Pri veščini preventivca so se otroci odpravili ugotoviti, kako se gasi ogenj. Izvedeli so nekaj pomembnih stvari kot so: vročega olja se z vodo ne gasi in pri ognju je vedno prisotna polnoletna oseba. Prav tako pa so izvedeli, kako se naredi taborniški ogenj in za kaj nam ta služi. Spoznali so PREVENTIVO. Svoje znanje so narisali. Ob tem so se zabavali in smejali.

Pri veščini likovnika so otroci risali pokrajino tabora oziroma okolico jezera. Naučili so se risati in slikati z različnimi materiali. Spoznali so veščine umetniškega dela, ki ga do sedaj še niso.

Ogledali smo si tudi kaj se je dogajalo pri veščini bolničarja. Tam so si udeleženci najprej pogledali posnetek "Car oživljanja", nato pa so prinesli torbo prve pomoči ter jo pregledali in razložili njeno vsebino. Preverili so tudi, kako bi posameznik odzval, če bi v gostilni prišlo do nesreče. Nato so razložili uporabo nekaterih oprijemov in uprizorili uporabo Heimlichovega prijema in imobilizacije.

S temi delavnicami smo pridobili veščine in se nekaj novega naučili. Vsi smo se zabavali in bolje spoznali drug drugega. Upamo, da bo mladina pridobljeno znanje širila in ga uporabila ko bo to potrebno.

Nazadnje urejano na 28 junij 2018, 18: 20
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana