Uros Vrtar

Uros Vrtar

03 julij 2019, 18: 33

DAN ZA MNOGOBOJ

Tudi danes nas je zbudila gasilska sirena, ki pa se je danes zdela glasnejša in bolj nadležna kot prejšnje dni. S telovadbo smo se pripravili na nadaljevanje dneva in ob petju himne dvignili zastavo. 

Današnji dopoldan smo izkoristili za tekmovanje v mnogoboju. Tekmovali smo v treh disciplinah. Najprej smo se srečali z minskim poljem in brez oz. s čim manj napakami priti skozi. Eden v ekipi je imel zavezane oči in s pomočjo ostalih članov ekipe, ki smo ga usmerjali, da je pobral vse kozarčke prave barve. 
Druga disciplina je na veselje mnogih vključevala vodo. Z vedrovko smo morali namiznoteniško žogico spraviti po zavitem poligonu od štarta do cilja, s tem, da so morali tisti člani ekipe, ki niso upravljali z vedrovko, vanjo nositi vodo z majhnimi plastičnimi kozarčki. 
Preden smo dobili nekaj prostega časa pred kosilom, smo morali opraviti še del discipline mnogoboja, ki se je začela v nedeljo in bo v primeru sodelovanja dežja po delih potekala do petka, to je lov na zastavice.
Tudi po kosilu smo imeli nekaj časa za obisk plaže, potem pa smo začeli z interesnimi dejavnostmi. Na žalost nas je pri tem ujel dež in dejavnosti deloma prekinil, a dobre volje nam ni vzel, saj smo se zbrali v jedilnici in na terasi ter v več skupinah kartali oz. se igrali družabne igre. 
Po malici pa smo se spet razporedili v skupine za mnogoboj in začeli s pripravami na večerni program.  
01 julij 2019, 11: 38

DAN ZA SUPE

Že tretji zaporedni sončen dan. Že celi dan supamo po jezeru hkrati pa se v taboru odvijajo interesne dejavnosti.

 

Lep pozdrav iz Bohinja.

02 julij 2018, 08: 43

Še en zaključek tabora

Tako, pa smo tudi letos zaključili še en popolnoma uspešen tabor. Vreme nam ponovno tako kot lansko leto ni bilo naklonjeno, pa vendar smo zmogli. Tekmovali smo v mnogoboju, čez cel teden sodelovali na raznih delavnicah in opravljali veščine. Delavnice so obsegale pogovorno delavnico, kjer je mladina izbirala temo pogovora, športna delavnica, družabne igre, ustvarjalnice in novinarska delavnica, kjer pa ste sodelujoče že spoznali skozi celoten teden v obliki pisanja tega bloga.

Opravili smo več pohodov in sprehodov od katerih je bil najdaljši pohod okoli jezera. Vsako popoldne so imela sodelujoča društva na voljo na uporabo dva večja kanuja in več koles. S kanuji so raziskovali skrite kotičke jezera, s kolesi pa se odpravili na izlete ob jezeru, eni na daljše drugi na nekoliko krajše.

 

Skozi celotni teden je bilo na taboru prisotnih 59 otrok in deset mentorjev iz dvanajstih društev. Na taboru so bili tudi štirje predstavniki Komisije za mladino Gasilske zveze Ljubljana v vlogi organizatorja.

 

Zadnji dan smo podelili nagrade najboljšim ekipam v mnogoboju, nagrade najbolj vestnim v pospravljanju šotorov. Nagrado za tiste šotore, ki so skozi celoten teden dobivali oceno pet(5) za pospravljenost, je prejelo kar deset šotorov. Prejeli so spominske majčke in pa seveda čokolade še za zadnjo petko, ki so jo prejeli zadnji dan. Kot že rečeno so ekipe skozi celotni teden tekmovale v mnogoboju. Prvi dan smo formirali šest ekip ki so se poimenovale Bohinjski goniči, Čevapi, Ninje, Pence, Top10 in Race. Teden je postregel z kar nekaj tekmovalnosti in menjav v vodstvu a na koncu je odločila proga preživetja(točke štejejo dvojno), kjer so Ninje nadoknadile kar nekaj točk zaostanka za Racami, povedle za eno točko in zmagale v letošnjem mnogoboju. Za prvo nagrado so prejele spominsko kapico in spominsko majico. Tretje mesto so zasedli Bohinjski goniči.

ekipe/igre VRV MINSKO ŽOGA V GOL DESETEROK. ZAKLAD ŽLEB VESLANJE OSMEROBOJ KVIZ ZASTAVICE PROGA PREŽIVETJA SKUPAJ MESTO
BOHINJSKI GONIČI 5 2 2 4 2 3 6 6 6 6 4 46 3
ČEVAPI 2 3 5 5 6 5 3 1 2 2 6 40 5
PENCE 5 6 4 6 3 2 2 5 1 3 8 45 4
TOP TEN 1 5 1 1 1 1 1 2 6 1 12 32 6
NINJE 5 1 4 2 4 6 5 3 6 4 10 50 1
RACE 6 4 6 3 5 4 4 4 6 5 2 49 2

Tako zaključili smo še eno uspešno Poletno gasilsko šolo v Bohinju. Bilo je uspešno, bilo je mrzlo, bilo je vroče.

 

Se vidimo naslednje leto.

25 junij 2018, 12: 26

2. dan

© 2021 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana