Poletna gasilska šola

×

Obvestilo

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/31

04 julij 2019, 22: 13

DAN PO SVOJE

Napisal

Ko smo se prebudili in pogledali v nebo, smo bili presenečeni, da smo zagledali jasnino, saj je bilo obljubljeno celodnevno deževje. 
Zaradi dveh deževnih popoldnevov zapored nam je bila onemogočena uporaba rezerviranih kanujev in koles, zato smo današnji dopoldan izkoristili, da vsaj malo nadoknadimo zaostale "obveznosti". Ker je dopoldan daljši od običajnega prostega časa, ki ga lahko namenimo kanujem in kolesom, smo uporabo razdelili na dva termina, zgodnjedopoldanskega in poznodopoldanskega. Te aktivnosti so bile zelo zanimive in zato se nam je zdelo, da so minile precej hitro, a naši trebuščki so nam dali vedeti, da je res že čas za kosilo.
Po kosilu pa je bil na vrsti še drugi del opravljanja veščin. Pri veščini plavalec so otroci plavali in se igrali v vodi in ob njej tako spoznavali igre, s katerimi si lahko čas krajšajo tudi na morju. Preventivci so se spoznavali z različnimi reševalnimi službami, se učili, kaj vse povedati, ko kličamo na 112, pa tudi kako in s čim pogasiti začetne požare različnih snovi. Za veščino likovnika smo spoznavali različne tehnike risanja in v eni od njih nekaj ustvarili. Naravoslovci - gozdarji smo imeli čistilno akcijo okolice tabora, bolničarji pa so spoznavali osnove prve pomoči primerne naši starosti.
Ker je pred večerjo ostalo še nekaj časa, smo ga izkoristili za še 2 kroga lova na zastavice.
Po večerji smo se odpravili na nočni sprehod s svetilkami do sosednjega kampa. Utrujenost je poskrbela, da smo vsi razen dežurnih hitro zaspali.

Galerija slik

{gallery}31{/gallery}
Več iz te kategorije: « DAN ZA MNOGOBOJ ZAKLJUČNE BITKE »
© 2021 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana